Burn-out

Het is zover, je kan niet meer. Wie had dat ooit gedacht, je was zo'n harde werker, stabiel en gaf nooit op. 


En nu moet je wel, je bent doodmoe. Dit gevoel wens je niemand toe. Je hebt geen energie meer en wil vooral veel slapen. Wat vaak niet goed lukt omdat je maar blijft piekeren. Je hoofd wil maar niet stoppen en je weet niet hoe je het piekeren kan uitzetten. Vrolijk ben je al een tijdje niet meer.
Zin ontbreekt ook al langer. En gezellig zijn voor anderen is inmiddels wel een dingetje. 


Herkenbaar? Voor mij wel in ieder geval!

Over mijn burn-out en de zoektocht naar balans

In 2006 was ik op. Van de een op de andere dag kon ik het niet meer opbrengen en moest ik mezelf ziek melden. Voor 2 weken dacht ik, even flink slapen en dan gaat het wel weer. Dat werden uiteindelijk 4 maanden en daarna nog 4 maanden opbouwen om weer 3 dagen te kunnen werken. Ik kon weer werken maar vrolijk zijn was nog steeds lastig. Zin en energie had ik al een flinke tijd niet meer.


Ik ontmoette iemand die jaren daarvoor een burn-out had gehad en die wist te melden "het gaat nooit over". Daar schrok ik toch wel van. Hoezo gaat het nooit over? 


Nu, jaren later, begrijp ik die uitspraak. Het ging bij mij namelijk ook niet over. Ik bleef kwetsbaar en viel af en toe weer terug, weer 2 maanden uitgeblust. Ik kwam wel steeds sneller terug en de periodes werden korter. 


Ondertussen ging mijn leven natuurlijk gewoon door. Ik had in 2004 een carrière switch ingezet van het werken in IT-projecten in de zakelijke wereld naar psychologie en coaching. Vanuit mijn eigen verhaal, en de inmiddels opgebouwde coaching ervaring, leek het mij in 2019 een mooie stap om mezelf te specialiseren in burn-out coaching. Dat zou een win-win zijn. Ik zou voor mezelf leren hoe ik beter mijn balans kon vinden en dat zou ik dan ook voor anderen in kunnen zetten. Dat was een goede zet, uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats en begreep ik waarom ik burn-out was geweest en waarom het moeilijk was om mijn balans vast te houden. Wat ik niet goed deed en wat ik kon verbeteren in mijn leven. 


In 2018 startte ik met burn-out coaching. Hierdoor heb ik een aantal mensen goed op weg kunnen helpen en zelf nog meer bijgeleerd over het bewaken van mijn balans. Iedere cliënt hield mij een spiegel voor m.b.t. wat ik zelf nog steeds niet helemaal goed deed. 


Begin 2022 ben ik gestopt met burn-out coaching. Ik moest voor mezelf een keuze maken tussen de focus op "Doen wat bij je past" en burn-out coaching. Beide was teveel en kostte mij teveel energie.  


Heb je zelf last van burn-out verschijnselen? Aarzel dan niet en ga op zoek naar een burn-out coach.


Ik heb deze ellende meegemaakt, ik weet hoe een burn-out veroorzaakt wordt en ik weet hoe je er weer uit moet komen. En dan vooral op een duurzame manier zodat je niet terug hoeft te vallen. Zodat je tools in handen hebt om de balans in je leven te bewaken. Zodat je weer vrolijk kan zijn en zin kan ervaren in je leven.


Het CSR centrum is gespecialiseerd in burn-out coaching en hanteert een aanpak waarbij je in eerste instantie de fysieke problemen aanpakt waardoor je werkt aan een duurzame oplossing voor jezelf!